Spørsmål og svar

1. Hvordan kan jeg melde meg på kurset?

Det er veldig enkelt å melde seg på kurset:

1. Klikk på kurset du vil melde deg på og legg produktet i din handlekurv.

2. Fyll ut informasjonen i skjemaet. 

3. Betal med kort. 

Beløpet vil bli reservert inntil kurset bekreftes.

2. Hvilket nivå er jeg på?

OIS følger DFERS (Det Felles Europeiske Rammeverket for Språk), som deler kursene i forskjellige nivå, fra A (begynner) til C (avansert). Hvert av disse nivåene er delt i to A1/A2; B1/B2, og C1/C2. Vi tilbyr ingen kurs på C-nivåene.

Hvert nivå består av en eller flere deler (vennligst se antall del per språk på språk sin side). Hvis ikke du har begynt på en sekvens hos oss, da anbefales det å starte fra del 01 på hvert nivå.

Nedenfor kan du lese mer om nivåene. Hvis du trenger mer veiledning vennligst ta kontakt med vår administrasjon (kontakt@sprakskole.no). Vi vil hjelpe deg med glede!

A1
A1 Nybegynner er egnet for deg som aldri har lært språket før. Her vil du lære språket fra grunnen av.
Det er forventet fra en A1 elev å kunne forstå og bruke kjente, dagligdagse uttrykk og svært enkle utsagn for å dekke grunnleggende behov. Man kan delta i en samtale på en enkel måte hvis samtalepartneren snakker langsomt og tydelig og er innstilt på å hjelpe.

A2
I dette kurset vil du styrke og utvikle de grunnleggende kunnskapene du har fra før.
Fra en A2 elev er det forventet å kunne klare seg i enkle og rutinepregede samtalesituasjoner med direkte utveksling av informasjon om kjente og rutinepregede forhold.

B1
I dette kurset vil du fylle hullene i dine kunnskaper for å kunne snakke mer flytende og uanstrengt.
Fra en B1 elev, er det forventet å kunne klare seg i de fleste situasjoner som kan oppstå når en reiser i et område der språket snakkes. Også å kunne skrive enkle, sammenhengende tekster om emner som er kjente eller av personlig interesse.

B2
Dette kurset skal hjelpe deg å utvikle dine evner og å kunne bruke språket på en flyttende måte.
Det er forventet fra en B2 elev å kunne forstå hovedinnholdet i komplekse tekster om både konkrete og abstrakte emner, også faglige drøftinger innenfor ens eget fagområde. Elevene kan delta i samtaler med et så spontant og flytende språk at kommunikasjonen med morsmålsbrukere ikke blir anstrengende for noen av partene. De kan skrive klare, detaljerte tekster om et vidt spekter av emner, forklare et synspunkt på en aktuell sak og argumentere for og imot ulike alternativer

3. Når vil kurset bekreftes?

Vi trenger minst 6 påmeldte for å kunne bekrefte et kurs. Vår standardprosedyre er å sende en melding til alle påmeldte én uke før kursstart. Sammen med kursbekreftelsen vil vi sende et velkomstbrev med nyttig info om kurset (pensum, lærer, osv.).

4. Er boken inkludert i kursavgiften?

Boken er ikke inkludert i kursavgiften. Den kan kjøpes enten på nettet hos forskjellige bokhandlere, eller hos Norli på Universitetsgaten. Det anbefales at elevene har med bøkene fra den første kursdagen.

5. Kan jeg bytte til et annet nivå etter å ha meldt meg på?

Det er mulig å bytte til kurs på et annet nivå, hvis du synes at du har meldt deg på feil nivå. Dette må gjøres innen de første 2 uker etter kursstart, og det er avhengig av at det er ledig plass på kurset du ønsker å delta på. Vennligst les våre betingelser for flere detaljer.

6. Får jeg et kursbevis?

Etter forespørsel mottar du kursbevis ved minimum 75 % oppmøte. Kursbeviset spesifiserer antall timer du har vært på kurset, boken som ble brukt og tilsvarende nivå i følge det Felles Europeiske Rammeverk for Språk.

7. Hva er aldersgrense til kursene?

Alle våre kurs er for voksne. Vår veiledning er at eleven må være minst 18 år gammel. Når elevene er under 18 år, tar skolen alltid kontakt med foresatte, før en påmeldingsbekreftelse kan sendes. Vi har nedre aldersgrense på 15 år og en anbefalt aldersgrense på 18 år. Grunnen til dette er at pensum er på universitetsnivå, og vi kan dessverre ikke gi ekstra oppmerksomhet til de yngste. 

Når eleven er under 18 år gammel, trenger vi en skriftlig bekreftelse på at foresatte godtar elevens påmelding før vi kan sende påmeldingsbekreftelsen. Vennligst ta kontakt med administrasjon vedrørende elever under 15 år (kontakt@sprakskole.no).

8. Kan jeg melde meg av kurset?

Påmeldingen er bindende, og kursene er fritatt fra angreretten. Det henvises til punkt 16.14 i Forbrukerrådets veileder om angrerett. Om kurset utsettes, vil elevene få muligheten til å melde seg av. Hvis en elev i dette tilfellet ønsker å melde seg av kurset, er det viktig at denne gir beskjed om dette før bekreftelsen sendes ut til elevene. Etter kursbekreftelse er sendt ut til elevene er alle påmeldinger bindende. 

9. Betaling med kort og praktisk informasjon

Du betaler med kort, som du registrerer ved påmelding MEN beløpet blir ikke trukket før kurset er blitt bekreftet, normalt en uke før kursstart.

 • Betaling til oss skjer med kort via våre nettsider når du melder deg på ett av våre nettkurs
 • Denne prosessen skjer på en sikker måte via vår leverandør https://www.quickpay.net/
  1. Når du melder deg på, så sjekker systemet om det er dekning på kortet ditt og systemet gir oss en godkjenning til å trekke beløpet fra ditt kort
  2. Om du melder deg på en uke før eller mer før kursstart, blir beløpet blir stående som «Reservert» med «sprakskole.no» i din nettbank i 4-7 dager, før det forsvinner fra saldo, og blir først synlig igjen når beløpet faktisk blir trukket fra kortet, ca en uke før kursstart
 • Når kurset blir bekreftet, normalt en uke før kursstart, så trekker vi beløpet fra kortet ditt
  1. Da vil du se at «sprakskole.no» har trukket kursavgiften på din kontoutskrift
  2. Om kurset ikke blir bekreftet (for få påmeldte etc), så sletter vi retten til å trekke kursbeløpet fra ditt kort – du behøver ikke gjøre noe, beløpet har aldri blitt trukket.
  3. Du må påse at det er dekning på kortet når kurset blir bekreftet for at vi skal kunne gjennomføre betalingen
 • Tapt eller stjålet kort før kursstart – ta kontakt
  1. Når du meldte deg på kurset, fikk vi retten til å trekke kursavgiften ved kursstart. Om kortet du benyttet i mellomtiden av ulike årsaker har blitt stengt, må du ta kontakt oss for å finne en annen betalingsmetode. Du er fortsatt pliktig tilå betale kursavgiften, da påmelding er bindende.
10. Reservasjon av kursavgift på kort frem til kursstart
 • Når du bestiller før kurset er bekreftet, så blir kursavgiften reservert på kortet i noen dager, så forsvinner reservasjonen i din bank (hvor fort det skjer varierer fra bank til bank).

 

 

 

Eksempel på hvordan dette vil se ut i din nettbank:

Eksempel på resevasjon i Norwegian bank ved delbetaling med kredittkort hos Oslo Internasjonale Språkskole

Eksempel på resevasjon i Norwegian bank ved betaling med kredittkort hos Oslo Internasjonale Språkskole

Eksempel på resevasjon i Sbank ved delbetaling med debetkort hos Oslo Internasjonale Språkskole

Eksempel på resevasjon i Sbank ved betaling med debetkort hos Oslo Internasjonale Språkskole