Islandske språkkurs i Oslo

Lær islandsk! Vi har det islandske språkkurs på flere nivåer for deg som vil lære islandsk i Oslo.
Ta kontakt om du søker kurs i islandsk for en gruppe, organisasjon eller bedrift

Kommende språkkurs i islandsk i Oslo

Kurs i islandsk i Oslo som er satt for kursperiode nå i april 2020. Vi har ikke satt opp eksakte datoer enda, men du kan melde deg på (beløpet blir ikke trukket fra konto før kurset starter/ blir bekreftet ca en uke før kursstart).

Finn svar på det aller meste rundt våre språkkurs i islandsk

Hvilke nivå skal du velge?

Gjennomføring av kursene

Pedagogikk og oppfølging

Våre språklærere

Transport og parkering

Priser og påmelding

Språk og kultur

Vilkår og betaling

Islandskundervisning skjer på ulike nivåer – hvor skal du starte?

 • OIS tilbyr islandskkurs på flere nivåer og følger DFERS (Det Felles Europeiske Rammeverket for Språk)
 • Hvert nivå inneholder flere deler (se diagrammene under) og hver del utgjør et enkelt kurs
 • Kursene går over 7 uker, èn kveld i uken (3t) – totalt 21 undervisningstimerà 45 min

A1 Nybegynner islandsk

Islandskkurs A1 Nybegynner er egnet for deg som aldri har lært islandsk før. Vi vil ta oss tid til at kursdeltakerne skal kunne bli vant til språket, og dets uttale. Her vil du lære islandsk fra grunnen av.

A2 Litt øvet islandsk

Du kan starte på islandskkurs A2 (litt øvet) etter å ha fullført islandskkurs A1 (nybegynner) hos oss, eller om du har noe basiskunnskap i islandsk fra før. I dette kurset vil du styrke og utvikle de grunnleggende kunnskapene du har fra før.

B1 Mellomnivå islandsk

Du har tilegnet deg grunnleggende islandskkunnskaper. Nå ønsker du å beherske vanlige, dagligdagse situasjoner. Du forstår allerede en del islandsk, men pga. begrensede grammatikkunnskaper er det vanskelig for deg å utrykke deg klart og forståelig. I dette kurset vil du fylle hullene i dine kunnskaper for å kunne snakke mer flytende og uanstrengt.

B2 Høyere Mellomnivå islandsk

Du kan uttrykke deg korrekt på islandsk og håndterer de fleste dagligdagse situasjoner. Nå ønsker du å kunne uttrykke dine meninger om temaer som interesserer deg. Dette kurset skal hjelpe deg å utvikle dine evner!

C1 og C2 Avanserte nivåer av islandsk

Vi tilbyr ingen kurs på C-nivåene. Disse tilsvarer tilnærmet morsmålsnivå, og du kommer mest sannsynlig kun til å finne dem i Island.

Gjennomføring av språkkurs i islandsk

Den pedagogiske tilnærmingen som brukes heter ‘Communicative Approach’. Hos oss trener du alle de kommunikative ferdighetene, dvs. du blir bedre når det gjelder å lytte, å snakke, å lese og å skrive. Islandskkursene våre fokuserer på den praktiske bruken av språket, og har grammatiske strukturer som hjelpemiddel. Vårt mål er å hjelpe deg å bygge en solid kunnskap, slik at du kan uttrykke deg trygt og selvstendig på islandsk i forskjellige situasjoner.

Pedagogisk oppfølging i våre islandskkurs

Alle kursene hos OIS følges opp og koordineres av vår pedagogisk veileder. De følger ett pensum som er planlagt før kursene tilbys, slik at lærerne har oversikt over det som må dekkes på et visst nivå, og ikke minst det som vil følge. Boken som brukes er organisert på en didaktisk måte, slik at elevene klarer å forstå de nye emnene på en enkel måte. Den har den islandske verden og kultur som bakgrunn. På denne måten lærer du både islandsk språkstruktur, vokabular og kultur. Gruppene har mellom 6 – 15 elever. Det gir læreren mulighet til å fokusere på hver enkelt elev. elev.

Våre islandsklærere

Våre lærere har islandsk som morsmål eller kompetanse på morsmålsnivå. Alle lærerne har relevant universitetsutdannelse, sammen med en bred erfaring som setter dem i stand til å arbeide som kursleder hos oss. Lærerne følges opp og koordineres av vår pedagogisk ansvarlig.

Adresser, transport og parkering

Islandskkusene holdes på Kristelig Gymnasium (Homansbakken 02 – 0352, Oslo). Det er mange ulike reisealternativer for å komme til skolen:

T-bane:
Alle linje til Majorstuen. Det tar ca. 10 min å går fra plattformen til skolen, via Bogstadveien.

Trikk:
Trikk nr. 17. eller 18. (Dalbergstien) , 11. (Homansbyen).

Buss:
Buss nr. 21 (Homansbyen).

Bil:
Det finnes et parkeringshus i Bogstadveien, ca. 3 min å gå fra skolen.

Kart og flere detaljer

Priser og påmelding til våre islandskkurs

Priser:

Våre islandskkurs koster 3300,- pr. kursdel som går over 7 kvelder, med 3 undervisningstimer (45min/t) per kveld, totalt 21 timer.

Påmelding:

 1. Klikk på kurset (ikoner) du vil melde deg på og legg produktet i din handlekurv.
  2. Fyll ut informasjonen i skjemaet som kommer før du betaler
  3. Deretter vil du kunne betale med kort. Beløpet vil bli reservert inntil kurset bekreftes.

Islandsk språk, kultur og historie

Islandsk er et fascinerende nordgermansk språk som snakkes av under 400 000 mennesker. På ca. 800-tallet snakket folk gammelnorsk, og mellom 1100- og 1200-tallet ble de første sagaene skrevet ned. Og det er fascinerende å tenke på at dagens islendinger stort sett kan lese disse fortellingene! Kanskje inspirert av de gamle sagaene, produserer Island flere nye bøker per hode enn noe annet land, og landet har en nobelprisvinner i litteratur: Halldór Laxness. Islandsk, sammen med færøysk, er de eneste to levende språk som fremdeles bruker av runebokstaven Þ og ð i latinsk skrift. Verden rundt, er kanskje geysir det islandske ordet som er best kjent. For nordmenn er det relativt enkelt å komme i gang med språket. Om du ikke har studert islandsk, kan det være vanskelig å forstå, men noen ord kjenner man igjen, spesielt hvis du tenker på nynorsk.

Vilkår og betaling

Betaling:

 • Du kan betale med ditt debet- eller kredittkort fra VISA eller MasterCard
 • Beløpet for islandskkurset vil bli reservert, men ikke trukket før kurset er bekreftet

Kontraktsbetingelser:

 • Påmeldingen er bindende fra det tidspunkt du melder deg på
 • Du kan bytte nivå etter første kurskveld om du føler at det ikke passer

(vennligst les vilkårene)

Kommende islandskkurs

Dette er språkkursene i islandsk som er satt opp for neste kursstart: